2012. június 13., szerda

Közös gyöngyös doboz titkai

Egy régi s régimódi történet a mi közös gyöngyös dobozunk.

Gyerekkoromban egy nagy csalódás után éjjel az ágyamban fekve azt kívántam bárcsak lenne egy nagyon kedves barátosném. Sok idő eltelt aztán, a kérést is elfelejtettem már, csak annyit vettem észre, hogy lett egy fontos barátném. Köszönet és hála érte. (Nemrég volt a szülinapja, szép kerek szám, boldoság és béke neki!)

Akkoriban már külön-külön is alkottunk. Engem Zsizsi és Anyu tanított mindenfélére, varni, hímezni, többszöri próbálkozással még kötni is:) Barátosnémet meg sose kérdeztem, honnét és miért kezdet alkotni - meg is kéne kérdeznem. Ennek ellenére sok mindent tudott és sok mindenre tanított engem: csomózott karkötőket készíteni no meg gyöngyözni.

Közel laktunk egymáshoz - kb tavaly derült ki, hogy a szomszéd utcában, csak az utcák összevisszaságában vesztek el a névtáblák:) - s átjártunk egymáshoz, együtt alkottunk. Valahogy együtt nőttünk fel.

No az egyik ilyen közös alkotásunk alkalmával döntöttük el, hogy közös lesz a gyöngyös dobozunk, mert külön-külön elég sok ronda, sőt nagyon ronda gyöngyünk van, hátha majd együtt kisül belőlük vmi jó. 
Azóta sok ékszert, virágot, csillagot alkottunk a dobozból, de a rondaságok még mindig megvannak:) Vagy jobban mondva újra termelődnek, mert az évek alatt voltak kétségbesett pillanataim és dobtunk is ki vállalhatatlan gyöngyeket, de aztán hirtelen felindulásból mindig vettünk újabb "rondaságokat", amiket persze akkor szépnek láttunk.

Szeretjük a közös gyöngyös dobozunkat, ami hol emitt, hol amott, hol Sopronban, hol Budán, hol Pesten jár, de mindig velünk van és mai napig közösen alkotunk belőle.

kép a poppytalk-ról

2012. június 4., hétfő

Hétfői tervek 5.

Hihetetlen, hogy már ez az 5. hétfői terv. Eltelt egy hónap és örülök, mert látszik az eredmény - legalább folyamatosan blogok:):)

Múlt héten még mindig időhiányban szenvedtem, meg szerintem e hét sem lesz jobb, de azért megpróbálok haladni is a dolgokkal:
- írtm egy bejegyzés cirrhopp-ról
- elővettem a félkész ékszerkezdemények dobozát és egy-kettőt befejeztem
- hétfőn gerillakötésen voltam:)
- és rendezgettem a dolgaim az új műhelysarkomban, később erről még szó lesz a blogban

Maradtak a múlt hétről:
- névjegykártyák véglegesítése. Itt is köszönöm a facebook-os sok okos hozzászólást
- fülbevaló és karkötő ötletek
- félkészek befejezése
- folyamatos blog: új műhely, Zsizsi és közös gyöngyös doboz, stb.

Szép hetet Nektek és örüljünk, hogy itt a nyár!!!!

Nemsokára megyek haza az irodából és otthon ehhez nagyon hasonló állapotok várnak. Talán ilyen vidáman fogok ülni a kupi és rendrakás közepén, mint Gwyneth Paltrow:)
kép innen


2012. június 2., szombat

Cirrhopp: ékszerek újrahasznosított pamutból

Tavaly a Foltbolt-os  kéznyűvész bemutatkozás kapcsán találtam Cirrhopp-ra. Megtetszettek az újrahasznosított pamutpólókból készített karkötői és nyakláncai. Mostanában főleg a nyakláncai iránt rajongok. A bemutatkozó soraiban két számomra is fontos dologra mutatott rá: az alkotás örömére és az újrahasznosításra, így nemcsak gyönyörű ékszerek miatt lett egyből nagyon szimpatikus:) 
A Kéznyűvészben lépésre lépésre bemutatta, hogy kell ilyen pamut karkötőket készíteni - gondoltam ezt ki kell próbálnom. Aztán telt az idő, nekem meg kiment a fejemből az egész. Szerencsére nemrég, a májusi Bringás bolhán találkoztunk és bőszen megcsodálhattam élőben is az ékszereit. Innen jött az ötlet, hogy ezt nékem is kéne próbálni.
Hét elején feltúrtam a ruhásszekrényem és a begyűjtött anyagokat, s találtam egy-pár elnyűtt, kidobandó pólót, így már alapanyagom is akadt. Habár főként kék színűeket találtam és ezek nem a kedvenceim, de megtették:) A képes leírás alapján kifejezetten élveztem a munkát és még saját dolgokat is kitaláltam, pl hajpántot. Íme az eredmény, szigorúan saját hordásra:


És még néhány kedvenc ékszer Cirrhopp-tól. Ha ti is szeretnétek tőle vmi szépet, itt a meska boltja!