rólamHello, szia, hola:)

Zsófi vagyok és azzaph név alatt készítek tűnemezelt textil ékszereket, csomózott fülbevalókat és egyéb nemezelt apróságokat, illetve Toritextillel közösen van egy tűnemezelt övtáska kollekciónk is.

Sokan kérdezték, honnét az azzaph név vagy mit jelent:) Egy könyvbéli álnevem rövidítéséből ered. Amikor belevágtam az "egész alkossunk komolyabban" témába, a legjobb barátosném egyik szülinapjára kapott egy kézzel írt regényt egy barátunktól. E regényben Azzaphia néven szerepeltem én is, így jó ötletnek tűnt ezt a nevet használni.

A tűnemezelésre 2008 vége felé találtam rá, teljesen autodidkata módon tanultam meg és beleszerettem. Maga a technika egyszerű. Egy speciális nemezelő tű segítségével viszem fel a különböző színű és minőségű gyapjút a filcekre. ( többet itt olvashatsz róla) Időigényes, kissé zajos és stresszlevezető munka a folyamatos szúrkálás és bökködés, de én szeretem. Én valamilyen terápiaféleként használom: ékszerkészítés(vagy ahogy én hívom: alkotás) közben gondolom át az életemet, dolgozom fel azt, ami történt velem s születnek meg az új - akár az életem teljesen más területeivel kapcsolatos - ötleteim.

Mottóként még gyerekkoromban megtetszett Picasso mondata: "Mindig a részletek a legérdekesebbek." Úgy érzem egyrészt nonfiguratív, virágos indás, körmotivumos ékszereimmel és a tűnemezelés aprólékosságával a részletek érdekességét szeretném megmutatni,  másrészt pedig viselőjüket megszépíteni és egy kis egyediséget csempészni az (egyen)hétköznapokba.

Fontosnak tartom, hogy szívből csináljam a feladataimat. Legyen az bármiféle: akár az alkotás, vagy a munkám, vagy otthoni takarítás.:) Rendszerint azért fordítok nagyon sok időt egy-egy ékszerre, hogy igazán egyedi, személyes és megismételhetelen legyen. 
Ha kérdeznél, megrendenél vagy csak írnál, bátran jelentkezz. Itt megtalálasz: zsofiva @ gmail.com e-mail címen vagy a facebook-on!


Ui: első bemutatkozásomat egy korábbi bejegyzésben olvashatjátok.