2012. szeptember 27., csütörtök

Zipzár nyaklánc - csak úgy magamnak

Még réges rég a kezembe került egy-egy régi zipzár, amikor Zsizsi nagymamám varrós dolgai között kutatkodtam. Kifejezetten szép volt: sötétzöld textillel, régi antik-ezüst fogazattal, olyan strapabíró masszív darab. Nem tudtam mihez fogok kezdeni vele, de eltettem, mert nagyon tetszett.

A neten kutatkodva szembejött egy-egy zipzárból készült ékszer, tetszettek és eszembejutott a régi zöld zipzár. Nekiálltam belőle nyakláncot készíteni. Ez elsőre nagyon könnyűnek tűnt., de bevallom, megszenvedtem vele rendesen és minden tiszteletem a zipzár ékszerek készítőknek:) 
Itt van például Gerda, aki a Gerdushi Design márka alatt készít szebbnél szebb zipzár kitűzőket, karkötőket és mindenféle zipzár ékszert. Nyár elején én is vettem tőle egyet az egyik Bringás Bolhán (facebook post róla itt!). Amúgy sokat beszélgettünk vele és nagyon szimpi, ő volt a szomszédunk azon a vásáron.

Node, íme a készített nyaklánc - csak úgy nekem:)zipzár nyaklánc

2012. szeptember 26., szerda

azzaph névjegykártyák

Még májusban húgom segítségével terveztem névjegykártyákat. (a bejegyzés itt!) Sokat segítettek a hozzászólasitokkal a facebookon, így végre eljutottam odáig hogy elvittem őket nyomdába és vihettem a kész névjegykártyákat a szombati vásárba. Mivel nem tudtam dönteni és amúgy is egy változatos, vidám dologot szeretne jelenteni az azzaph márka, így gondoltam többféle lesz a névjegykártya is:)

Íme néhány kép az elkészült darabokról:2012. szeptember 24., hétfő

Őszköszöntő Nyüzsi vásáron voltunk - élménybeszámoló:)


Szombaton kint voltam a Nyüzsi vásáron Toritextil standjánál. Ez volt a második vásár PandArte szervezésében a Tranzit Art Caféban.

A korai kelés, a rohanás és tipikus későn érkezésem ellenére jól indult a reggel és az egész vásáron folyamatosan jó volt a hangulat. Ez alkalommal sokkal több alkotóval beszélgettem. Jó érzés volt látni mások  (gyakran elképesztő) munkáit. Még mindig nagyon szeretem Cirrhopp-Kinga újrahasznosított polóiból készült nyakláncait, Sophie Bello-Zsófi természetes kozmetikumait. Találkoztam Zsuval, aki gyönyörű horgolt csipke fülbevalókat és nyakláncokat készít ZsuKa néven. Kiderült, hogy a legutóbbi szülinapomra a legjobb baránőmtől kapott horgolt matyó motivumos fülbevalómat is ő készítette. Kicsi a világ:)

Újítottunk a standon is egy picit, mert vittem ki tűnemezeléshez gyapjút, nemezelő tűket, övtáska előlapot és hungarocellt, hogy ne csak beszéljünk róla, hogy működik a tűnemezelés, hanem be is tudjuk mutatni, sőt az érdeklődök ki is tudják próbálni. Azt hiszem igazán élvezték a tűnemzelést, akik kipróbálták. Klári és Lola a két kicsi a képen tuti odáig volt érte, mert folyton-folyton visszatértek:) A vásárt szervező PandArte-Dóri, Urban:Eve bloggere Via és Mosolyka is nemezelt egy kicsit. Az elkészült előlappal még titkos terveink vannak, de hamarosan erről is szólok majd.

Körbejárva szerelmes lettem egy Rikov nyakláncba, amit fiúk lomiztak valahol (nem nagyon emlékeztek honnét lett:) úgyhogy muszáj volt hazahoznom. A forgatagban találtam gumicsizmákat is, mindet felpróbáltam és lehet beszerzek majd egyet. Régi vágyam már egy....

Köszönöm Vikinek és Dórinak, hogy ott lehettem, nagyon szuper volt!:) és még a végére egy kis képes élménybeszámoló:
Standunk és kis tanítványok a vásáron
PandArte-Dóri tűnemezel:) 
Urban:Eve-Via és Mosolyka-Fanny is tűnemezelt a közösségi övtáskára
épp gumicsizmát próbálok:):)
A hazavitt szerelem tárgya: a nyakánc és a Rikov-os fiúk karkötői
Blogger leányok is beszámolnak a vásárról, itt tudjátok olvasni az írásaikat. Izgalmasak, úgyhogy bártan kattintgassak és olvassátok őket!

PandArte beszámolója: http://pandarte.blogspot.hu/2012/09/nyuzsi-vasar-hangulat.html
Toritextil beszámolója: http://toritextil.blogspot.hu/2012/09/a-szombati-vasar.html
Urban:Eve beszámolója: http://www.urban-eve.hu/2012/09/22/hetvegi-vasarozas-varazas-varosnezes/


(A képek forrása: Toritextil és PandArte)

2012. szeptember 18., kedd

Új tűnemezelt övtáskák:)

Augusztus közepe felé több övtáska előlapot készítettem Toritextil-es Vikinek. Nemrég elkészültek, szerintem jók lettek. Nektek hogy tetszenek?:)