2012. november 8., csütörtök

Csináld magad 2. - filc bögremelegítő

Nemrég elkezdtem újra kötni-horgolni (amugy egy még titkos munka miatt), s nekiálltam megtanulni a csavart mintákat. Nem akartam céltalanul alkotni, így kitaláltam hogy a készülő darabokat bögremelegítőnek fogom használni (így hivják ezt magyarul? angolul: knit cozy mug). Kötöttem is egypárat:)

neten talált darabok - forrás: Pinterest

saját készítésű csavart mintás kötött bögremelegítő

Már régebben is találkoztam a bögremelegítőkkel a neten. Tetszettek, szépek voltak, de nem volt szükségem rájuk - ezidáig:) Node most! Itt van mindjárt ez a kék reklámfeliratok bögre. Használtuk, de nem volt különösebben szép. Nem zavart a felirat, de most is bekötve mégiscsak mutatósabb, nem?:)

Másrészt gyakaroltam a csavart mintát is. Kellemes a hasznossal. Ha valaki nem tud kötni vagy horgolni (mert horgolni is lehet ám ilyen bögremelegítőket) és mégis szeretne egy készíteni, akkor itt egy csináld magad leírás egy filcből készülthöz. Én egy letört fülű bögrét díszítetem ki. Nemigan használtuk fül hiányában. Mostmár legalább nem fogja leégetni a kezünket és újra teázhatunk belőle:)   
 Alapanyagok: 
                 - bögre
                 - vastagabb filc anyag
                 - hímzőfonal
                 - olló, tű, gyűszű
                 - papírlap
                 - egyéb díszítő elemek: gyöngy, csipke, stb.

Papírból egy sablont készítek a bögre formájára. Erre azért van szükség, mert az én bögrém alul keskenyebb. Akinek klasszikus henger bögréje van, csak egy téglalapot kell készíteni. A sablon alapján kivágom a melegítő alapját a filcből.


Az alap filcet színes filckörökkel díszítem. Persze mindenki az ízlésének megfelelően varhat rá gyöngyöket, csipkét, hímezhet  avgy tűnemezelhet is rá. Én most egy egyszerűbben kivitelezhető dolgot szeretettem volna bemutatni. Így ennek a bögremelegítőnek ez elkészítése sablon rajzolással, kivágással, filckörök felvarrásával és hímzéssel együtt kb. 40 perc.Végül kivágom a fülek helyét és rögzítem a filcmelegítőt a bögrén.


kész filc bögremelegítő:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése