2012. augusztus 23., csütörtök

Félkész fülbevalók

Fúlbevalókkal kísérlezetezem mostanában. Egy piros-narancs napocska el is készült, de kék és napsárga színekben lesznek újak is. Hogy tetszenek?:)

félkész karikák
tüzes napocska fülbevaló


2012. augusztus 21., kedd

Mesterségek Ünnepén a Várban

Tegnap este az augusztus 20.i tűzijáték előtt kimentünk a Várba, a 26. alkalommal megrendezett Mesterségek Ünnepére. Kicsit későn értünk ki, így már nem nagyon tudtam fotózni és sajnos már "műhelyek, árusok" egy része el is kezdtett összepakolni. Ezek ellenére, láttunk szép dolgokat: gyapjús helyeket, szőtteseket, nemezes standokat és fazekasokat is. No meg a Honvéd Táncszínház bemutatóját is:)

Jó volt látni, hogy honnét is jövünk, mik a hagyományaink. Kicsit szomorú voltam, hogy nem értünk oda hamarabb. Nem tudtam igazán körbenézni és egy-egy műhelyben alaposan bekukkantani. Még a röpke ott töltött idő alatt is annyira feléledt bennem a vágy a sok-sok elfeledett mesterség után, hogy úgy érzem szívem szerint mindet egyből ki is próbálnám:) Persze erre várnom kell még egy évet, de én meg makacs lévén nem szeretnék. Úgy döntöttem tehát, hogy a következő évben felkeredem és kipróbálok egy-egy hagyományörző kört vagy tanfolyamot. Ígérem beszámolok mindenről majd!

Addig is képek hoztam egy kollázst a Mesterségek Ünnepéről:

a képek a Mesterségek Ünnepe facebook oldaláról vannak

2012. augusztus 15., szerda

Te tudod, honnan is ered az azzaph név? és JÁTÉK!

Az Ékszertartás blog felkért egy interújra és egy kis kapcsolódó játékra. Ez az egyik első interjúm, így izgalmas volt a kérdésekre válaszolni. Többek között a "honnét is az azzaph név?" kérdés is felmerült. Ha kíváncsiak vagytok a válaszra, akkor itt el tudjátok olvasni az interjút:)

Akik múltkor lemaradtak vagy nem nyertek a "facebook-os több mint 100-an vagyunk" játékon, akkor itt az alkalom, hogy játszatok az interjúhoz kapcsolódóan.
Részletek itt!

A nyeremény pedig ez a kitűző:


2012. augusztus 6., hétfő

Hetfői tervek 6. - újratöltve:)

Az elmúlt időben elmaradtak a hétfői tervek. Nemcsak nálam, Theia-nál (ő indította újra a hétfői tervek sorozatot én meg csak bekapcsolódtam) is elég régen volt poszt.
Node most újra itt egy hétfő, így ideje megtervezni a hetet:

  • újabb övtáska befejezése - legalább 1. (múlt héten kaptam toritextiltől 8 darabot, amit díszíthetek:)
  • őszi kollekció tervezése és kivitelézése
  • további kísérletek fülbevalókra
  • névjegykártyák nyomtatása
Azt hiszem ennyi elég is egy hétre:) Nektek szép hetet, kitartás az újabb meleghullámhoz. Igyekszem újdonságokat mutogatni a héten.

irány a tenger! (forrás: Pinterest)

2012. augusztus 2., csütörtök

Újdonságok:

Készítettem egy új kollekciót - natur csipkével ötvöztem a tűnemezelt filceket. Egyelőre kitűzők készültek, de kísérletezem a fülbevalókkal és a nyakláncokkal is. Nekem ezek most nagy kedvenceim, nektek hogyan tetszenek?


2012. augusztus 1., szerda

Játék a facebookon!

Már több, mint 100-an követitek az azzaph-os oldalamat a facebookon! Köszönöm itt is!

Ennek örömére meghirdettem egy játékot a facebookon. Egy rövid kérdés helyes megválszolásával lehet megnyerni az őszi kollekció első kitűzőjét. Játékot pedig itt találod!