2012. október 26., péntek

Csináld magad - 0. óra!

Új sorozatot szeretnék indítani Csináld magad! néven. Az egész a Pinterest használatával kezdődött. Tavasszal teljesen rákattantam és még most is vannak fellángolásaim, de igyekszem részben időhiány miatt kordában tartani. ( A Pinterest egy kép gyűjtő oldal, ahol tematikus tudod a képeidet gyűjteni.)

Sok-sok ötletet és DIY (do-it-yourself: csináld magad!) képet gyűjtögettem azzal a céllal, hogy 'majd egyszer' meg 'ha lesz időm' megcsinálom őket. Persze ebből semmi sem lett, de ez nem jó így. Haszontalannak érzem a sok jobbnál jobb ötletet, ezért most minden héten szeretnék egy-egy DIY ötletet megvalósítani és bemutatni nekem hogyan sikerült. Ha ti is megcsináltot egy-egyet azok közül, amiket bemutatok, akkor küldjetek képeket róluk. Örülnék neki!:)

Elsőként egy hímzőrámából készített faliórát szeretnék bemutatni. A prototípus még tavaly (vagy tavasszal?:) készült saját használatra. Most is a fürdőmben lóg:)
Ez a második falióra egy barátosném szülinapjára készült. Az első hibáiból tanulva persze változtattam egy két helyen és a minta is egyszerűbb és tisztább lett.

Íme a lépések:

2012. október 18., csütörtök

Manofestum kártya elfogadó hely!

Október elejétől Manofestum kártya elfogadó hely lettünk!

Ezt azt jelenti, hogy a kártyatulajdonosok kapnak 10% kedvezményt a Meska, az Ötletek boltja webshopunkban és a vásárokon, ha bemutatják kártyájukat.

A Manofestum kártya még több kedvezményt is tartogat, úgyhogy szerintem érdemes beszerezni egyet.
Itt tudtok kártyát igényelni!

Itt pedig megnézhetitek melyik alkotóknál használható még.

Szóval ha vásároltok nálunk és van Manofestum kártyátok ne felejtsetek el szólni róla:)2012. október 17., szerda

Játék az Urban:Eve blogon egy barna-türkíz tűnemezelt szettért!!

Az Urban:Eve blogról kicsit több, mint egy éve hallottam először. Megnéztem, megjegyeztem és eltettem, hogy jó lesz még valamire:) Aztán az idei év eleján ott találtam magam, hogy egyre többet olvasom Via írásait, lelkesen zónázom és jobbnál-jobb öteleket kapok az élet bármely területére. 

Most október közepe van és Via segítségével már túl vagyok egy szépségprogram összeállításán, elkezdtem  sminkelni és  ha hullámzóan is, de azért zónázom. Aktuális kedvencem a szombati Levelesláda rovat, mert tele van aktuális kérdésekkel és őszinte, igaz és szuper válaszokkal. Ajnálom mindenkinek, a bátrabbak kérdezzenek is ám!:)

Idén nyáron az első nyüzsi vásáron személyesen is találkoztunk. Öröm volt látni, hogy mennyire kedves és vidám. Férjével minden standnál megálltak, megnézették a dolgokat és beszélgettek:)

Még akkor merült fel, hogy csináljunk egy közös játékot, s íme itt a játék:Egy legújabb barna-türkíz napsugaras tűnemezelt medálos, hosszú láncos nyakláncot és hozzá tartozó fülbevalót lehet megnyerni. 

Jelentkezési határidő: e hét péntek éjfél. (2012. október 19. péntek éjfél)2012. október 15., hétfő

Beszámoló a lakásvásárról!

Múlt pénteken Toritextillel és Kwanderával lakásvásárt tartottunk. Több aprópója volt, Viki kiköltözik Angliába és bizonytalan ideig felfüggeszti a toritextiles dolgait, Kwandera ritkán jár vásározni, én meg még sose voltam teljesen egyedül csak azzaph néven. 

Viki albérletében tartottuk a vásárt, ami nagyon - nagyon jól sikerült. Mi is jól éreztük magunkat, és azt hiszem a látogatók is:) Itt is köszönöm mindenkinek, aki bekukkantott hozzánk (no meg annak is aki vásárolt:)

Szokás szerint későn érkeztem, de azért sikerült kipakolni és még ékszertartó állványokat is röngtönöztünk. Tanulság: tervezés! mind időben érjek oda előbb:) mind legyenk normális vásározós cuccaim. Ezen persze most sokat segített, hogy Viki nekem adott megőrzés sok-sok tartókáját, így már csak össze kell hangolnom majd őket a saját cuccaimmal. Remélem hamaorsan megmutathatom a vásározós felszerelésemet itt a blogban kéepkben vagy valamelyik vásárban élőben is megnézhetitek. Mert tervezek ám vásárba menni, most vannak alakulóban, hogy mikor melyikbe. Infókat időben mondok majd:)

Végül egy-két kép, amiket a lakásvásáron csináltunk:
2012. október 11., csütörtök

félkész medálok

Nemsokára újabb kollekció mutatkozik be. Készülnek Mărlenkák is és még fedje homály a többi láncot és fülbevalót, de ígérem jövő hten hozok sok-sok fotót.
Addig is itt egy kis előzetes az asztalomról:
2012. október 8., hétfő

Lakásvásár pénteken

Hurrá! Most pénteken - 2012. október 12-én - lakásvásárt tartunk Toritextilnél déltől este 7 óráig.

Akik ott lesznek: 
Toritextil az övtáskáival, füzetivel, szütyőivel és mindenféle aprósággal
Kwandera gyönyőrű bőr cuccaival: táskákkal, pénztárcákkal, ékszerkkel
és jómagam mindenféle tűnemezelt ékszerrel és legújabb csomózott fülbevalókkal:)

és 10% kedvezmény jár azoknak mindenből, akik már bármelyik alkotótól vásároltak.

a vásár oka pedig a következő:

nem csak szimplán az, hogy találkozni lehessen velünk és a munkáinkkal, hanem az, hogy én még nem nagyon vesz részt vásárokban, KWANDERA ritkán, legközelebb tán csak karácsony előtt, TORITEXTIL pedig mostantól egy jó ideig egyáltalán nem lesz megtalálható sem vásáron, sem webshopokban, külföldre költözés miatt.
(erről többet itt tudtok olvasni!)

Pontos helyszín egyelőre üzenetben megy annak, aki kéri - felmérés miatt, mennyien jönnétek körülbelül.

Gyertek minél többen, akár csak beszélgetni, nézelődni:)
Várunk mindenkit szerettel!2012. október 2., kedd

Közösség övtáska részletek:)

A múltkori Őszköszöntő Nyüzsi vásárba látogatók a standunknál kipróbálhatták a tűnemezelés rejtelmeit. Mivel kevésbé ismert ez a nemezelős technika, azért szerettük volna ezt is népszerűsíteni:) Hiszen:

  • egyszerű: csak a tűvel kell bökködni és szúrkálni - jó feszültésglevezető:)
  • kevés alapanyag és segédeszköz kell hozzá: gyapjú, nemezelő tű, filc vagy valamilyen textil, hungarocel
  • olcsó (egy nemezelő tű kb 250-300 Ft, a gyapjú is 300 Ft a hobbiboltokban)
  • bármilyen mintát létrehozhatunk
  • bármikor abbahagyható (a szappanos-melegvizes nemezelésnél ez sajnos mér nem ilyen egyszerű)
Sorolhatnám még jó és szeretehető a tűnemezelés, de inkább megmutatom milyen övtáska előlap készült a bátor tűnemezelők segítségével:


Persze nem csak a vásárra látogatók, hanem az árusok és bloggerek is kipróbálták:
Viki hamarosan megvarrja az övtáska és még titok mit kezdünk vele :o) de hamarosan jövök az infókkal....