2012. május 30., szerda

Gerillakötésen voltam!

Tegnap délután Vadjutka szervezésében részt vettem életem első gerillakötésén. Előkészületként előszedtem az összes Pesten levő fonalam és félkész kötés-horgolásomat. Nem sok mindent találtam, de egy-két próba darabom, azért akadt:) Otthon még horgoltam egy-két virágot és végül elindultam a Deák térre. Itt volt ugyanis az akció:) Szokás szerint késtem , de egyből lelendültünk. Voltak akik már kötöttek, horgoltak és voltak, akik otthon előre dolgoztak:) Jó volt a hangulat. Jó volt megtapasztalni, hogy mások is szeretnek és tudnak és akarnak alkotni és jó volt érezni, hogy mások is szeretnék szépíteni a környezetünket. (nemcsak én:)

Nem is szaporítom tovább a szót beszéljenek inkább a képek. (Saját képet nem csináltam, a többiekét linkelem be)

és egy elmélyült kép rólam
és a végeredmény: középső bordó részt készítettem:)

2012. május 29., kedd

Hétfői tervek (4.) kedden

Tegnap valahogy nem volt kedvem megírni az eheti tervet, tudom nem szép dolog. No de ma már itt vagyok:) Először nézzük mit sikerült megvalósítanom a múlt héten. Valóban időhiányban szenvedtem, de azért egy két dologgal haladtam ám:
 • toritextil - tűnemezelt övtáskákat befejezni  - pipa, befejeztem és már Vikinél vannak varrásra készen
 • fülbevaló ötleteken gondolkodni, tervezni és megvalósítani - ez elmaradt:(
 • névjegykártyák tervezése és kivitelezése - tervezéssel haladok, kivitelezés ezen a héten.
Erre a hétre is inkább kevesebbet vállalok, mert nem sok időm lesz:( Íme tervek a hétre:
 • névjegykártyák véglegesítése és kinyomtatása
 • fülbevaló és karkötő ötletek!!!!
 • blogbejegyzések: az új műhelysarokról, cirrhopp-ról, a közös gyöngyös dobozról
 • (folyamatos blogolás, facebookolás)
Kép pedig a gerilla-kötésről, mert ma részt veszek a Vadjutka-féle deák téri gerilla-kötésben. Beszámoló holnap!:)

2012. május 28., hétfő

Névjegykártya tanulmányok:)

Sajn ezen a héten nem sok időm maradt az alkotásra, ezért még szerencse, hogy előre tudtam és nem is terveztem sok mindent. Egyetlen új feladat határoztam meg: azzaph-os névjegykártyák megtervezését és kivitelezését. Égető szükség van már rá, mert toritextil osztogatná a közös övtáskákhoz meg ha egyszer én is lejutok vásározni, jobb ha nem előtte kell kitalálni és megcsinálni őket:)

A kezdeti tanácstanalanság után jó pár ötlet felmerült. Köszönet húgomnak az átlendítő ötletekért:) Egyelőre még a tervezésnél tartok, de szerintem e héten sikerül döntenem és jövő héten büszkén számolhatok be a vadiúj névjegykártyákról.

Mivel szeretem a változtatosságot, valószínűleg többfélét megvalósítunk majd. Eláruljátok nektek melyik a kedvencet, hátha azt is megvalósít Nektek melyik a kedvencetek?


2012. május 24., csütörtök

Zöld és lila és pink és türkiz: tűnemezelt övtáska

Tegnap elkészültem egyik heti tervemmel: Toritextillel közös övtáskáink egyikének tűnemezelt díszítésével. Még március közepén megtervzetük a színeket és a stílust, szóval már jóideje nálam van (és még egy mindig félkészen lapul valamerre mellettem). El is kezdtem rögtön, de nem nagyon volt ihletem befejezni. Hát erre pont jó a heti tervezgetés, no meg a híradás róla -> most már nagyon úgy éreztem be kell fejezni:)  Tegnapelőtt este nekiálltam, befejeztem és nagyon jól éreztem magam közben.

Képet is készítettem róla. Nektek hogy tetszik? Facebookon már így félkészen félig el is kelt:)


2012. május 21., hétfő

Hétfői tervek 3.

Újabb hét telt el, íme a beszámoló a múlt hétről: (múlt heti tervek itt!)
 • lefotóztam a nyakláncokat és lekezdtem feltölteni webshopba
 • gyakrabban blogoltam és facebook-on is aktív voltam:) felmerült, hogy ez igazából nem volt mérhető, úgyhogy heti 3 blogbejegyzés  lesz a heti cél egyelőre.

Ezen a héten nem nagyon lesz szabadidőm, és még mindig van elmaradásaim az eddig eltervezettekkel, szóval maradnak a régi tervek:
 • toritextil - tűnemezelt övtáskákat befejezni (na, ezt most mát tényleg...:)
 • fülbevaló ötleteken gondolkodni, tervezni és megvalósítani
 • és még mindig itt a névjegykártyák kérdése: tervezés és kivitelezés

Igyekszem hétközben is beszámolni, hogyan haladok. Addig is szép hetet nektek!


2012. május 19., szombat

Közös kollekció: tűnemezelt övtáskák Toritextillel

Van egy régi elmaradásom: beszámoló Toritextillel közösen készített övtáskáinkról. Azért maradt el, mert még mindig nem sikerült nevet találni a kollekciónak. Egyikünk sem egy irodalmi, elnevezős emberke, talán jobb is így, mert akkor írnánk és nem ilyenformán alkotnánk:) Több változat is felmerült, de valahogy még nem találtuk meg az igazit. Nektek van ötletek vmi jó kis névre esetleg?

Közös történetünk Vikivel már több mint másfél éve kezdődött. Első wamp-jai egyikén találkoztunk és beszélgetésbe keveredtünk. Megemlítettem, hogy az elöző nyáron rádöbbentem, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy övtáskám. Szükség lett volna rá és pont nem volt:( Innen jutott eszembe Viki és az övtáskái. A beszélgetés végére megígérte, ha szerez zöld anyagot jelentkezik. és később jelentkezett:) elmentem a lakásműhelyébe, hogy kiválasszam az anyagokat az övtáskához és végül 3 órát beszélgettünk. Nagyon-nagyon tetszett a lakásműhelye: sok-sok színes anyag, cérna, kép és dísz volt mindenfelé. Már a helyszín is inspriláló volt. Nagy szükségem volt erre akkoriban, mert épp egy kisebb alkotói válságban ültem. No meg a beszélgetés is szuper volt. Egyből egy hullámhosszon voltunk:) Ez azóta is tart....
Íme az elkészült szuper övtáska, amit azóta is szeretettel hordok és Viki egyik kedvence is (Viki írása, arról, hogyan is készült itt!):


Hogy a történetet is folytassam, kb egy éve másodszor is meglátogattam. Nagy tanakodás után egy barátnőmnek választottam övtáskát. (Siker lett:) Beszélgetés közben felmerült, hogy milyen jó lenne közösen alkotni. Szót szó követett, majd augusztus elején összeültünk, hogy megbeszéljük a részleteket. Viki hozott kiszabott övtáska alapokat és vázolta a koncepcióját. Már ez elejétől izgalmas volt a munka, mert

 • addig még csak filcre dolgoztam, így a bútorszövetek és erősebb vásznak izgalmas kihívások voltak
 • az egyiket Viki azonnal magának szánta - tehát előttem volt a feladat, hogy olyat alkossak, ami neki is tetszik. Szerencsére hasonló az ízlésünk meg szabad kezett is hagyott (köszönöm a bizalmat utólag is:)  így kifejezetten élveztem a tűnemezelést. 
Mióta elkészült Viki mindennap hordja, bírja a strapát és még egy mosógépi mosást is túlélt:) És hogy milyen is lett, íme a kép róla:

Ősszel megtanítottam Vikit tűnemezelni. Januárban kitaláltam, hogy jó lenne egy toritextiles füzet nekem is:) Összeültünk megbeszélni a füzet részleteit, persze még mindig nem jutottunk odáig hogy készen is legyen. De ami késik, nem múlik. Azóta kaptam újabb kiszabott anyagokat, elkészültek övtáskák és szinte minden héten van egy délelőtt, amikor közösen alkotunk, vagy legalább úgy teszünk, mintha alkotnánk:) Ilyenkor káoszt teremtek Viki lakásműhelyében, mert én így szeretek alkotni (megsúgom, szerintem ő is;) és írtó sokat beszélünk.
Ennyi a történetünk. A közös alkotás élménye, a beszélgetéseink, az egymás támogatása miatt remélem még sokáig lesznek közös alkotós délelőttjeink. No de sok beszédnek sok az alja, mutatok képeket az elkészült övtáskákról:
szívecskéks első tavalyról
szürke pettyes
megrendelt beagle-s  kedvenc, több infó itt
virágos lila-barna övtáska

Lila virágos sárga övtáska
és a végére a legújabb kedvencem:
Hippis, színes virágos övtáska

2012. május 16., szerda

Első díj és infók rólam

Nemrég megkaptam az első blogos díjamat Sesame-tól.Köszönöm szépen, igazán jólesett:)
Igaz, kicsit későn vettem észre, de eljött az idő, hogy hírt adjak róla. Mai napig nem tudom, hogyan is állok az ilyen blogos díjakkal. Sokat gondolkodtam, végül úgy döntöttem, nem adom tovább meg nem is nagyon van kinek.
A szabályok szerint meg kell osztanom 5 olyan dolgot veletek, amit még nem tudtok rólam. Mivel nem olyan rég írom ezt a blogot, így szerencsére bőven akad olyan dolgok, ami új lehet nektek:) 

 1. éjjeli bagoly vagyok = koránkelés kizárva, vagy csak nagyon indokolt esetben.
 2. nagy Kispál és a borz rajongó vagyok/voltam, mert hát a zenekar már nem működik, de azért én még szoktam hallgatni őket. Igaz ma már olyan nosztalgikus érzés.
 3. szeretem a dobozokat és a gombokat és a fülbevalókat és a cipőket
 4. utazás: szeretném bejárni Franciaországot vagy legalább egy hátizsákos, talán autokázós, a lényeg hogy szabad! körútat Európában, vagy vhol a világban valakivel:) és ha már itt tartunk, akkor az El Camino-t is végigjárnám egyszer.
 5. Szerintem már rég megvolt az öt, de írok meg egyet: szeretem Schäffer Erzsébet novelláit. A Nők Lapjába is ír és megjelentek kötetei, hangoskönyvei is. Ha őt olvasom, visszatér a hitem. Az emberekbe és a világba vetett hitem. Ha néha el is felejtem, ilyenkor újra érzem, hogy feladatom van a világban. Varázslatot teremt a történeteivel, pedig meséi csak a hétköznapi élet apró pillanatairól szólnak. Ajánlom mindenkinek, olvassátok ti is bátran Schäffer Erzsébet novelláit!


2012. május 14., hétfő

Beszámoló és hétfői tervek 2.

Eltelt egy hét és szinte semmit se sikerült valóra váltanom a múlt heti tervekből. Nem mintha tétlen lettem volna, mert

 • volt közös alkotós délelőtt Toritextillel (kép a facebookon!)
 • készítettem új nyakláncokat (fotók hamarosan)
 • voltam vásározni: kint a Szimpla Bringás Bolhapiacon és a Wampon Toritextilnél:)
 • no meg rendet tettem a gyöngyös dobozunkban (nem véltelen a többes szám, erről is írok később) és az alkotós sarkomban.

Összességében hasznos volt a hetem, csak épp nem az eltervezett dolgokat valósítottam meg:) Persze jó kifogás sose rossz. Szóval erre a hétre a következőek a terveim:

 • tűnemezelt övtáskákat befejezni
 • a régi és a múlt héten elkészült nyakláncokat fotózni és feltölteni webshopba
 • fülbevaló ötleteken gondolkodni, tervezni és megvalósítani
 • névjegykártyát csináltatni, mivel a vásárokon kiderült, hogy szükség lenne rájuk... ez utolsó új terv, de ha  így haladok a tervek megvalósításával, akkor jobb előre felírni dolgokat;)
 • ja és nálam is, mint Theia-nál gyakrabban írni a blogba.

kép innen

2012. május 7., hétfő

Hétfői tervek 1.

Délután olvastam Theia bejegyezését, ami őszintén szólva pont kapóra jött. Már egy ideje listázom a teendőimet, terveimet, de valahogy Skócia óta nem készítettem egyet sem, pedig az már több, mint két hete volt. Így eldöntöttem bekapcsolódom a Hétfői tervek sorozatba és minden hétfőn hírt adok, mi valósult meg az elmúlt héten és mit tervezek a következőre.

E heti induló tervek: 
 • a már elkészített nyakláncokat lefotózni és töltögetni netes boltjaimba
 • toritextil övtáskákat befejezni
 • fülbevaló ötleteken gondolkodni, tervezni és megvalósítani:)

Egy hét múlva jelentkezem, hogyan sikerültek!


És, hogy kép is legyen itt egy fotó Picasso-ról, akinek egyes képeit nagyon szeretek.
forrás: jackson fine art

Visszatérés Skóciából

Megint eltűntem kicsit:) Az elmúlt hónapban 5 napot Skóciában töltöttem. Részben ez volt az oka, hogy nem jelentkeztem: valahogy nem sikerült hazaérnem. Schäffer Erzsébetnél olvastam, hogy ő is nehezn ér haza, vagyis egyszer biztos megtörtént már vele is. akkor még csak sejtettem mit is jelent, most már tudom. Mert most én is így jártam, pedig 1 teljes napom volt hazaérni. Azóta csak rohanok és próbálom behozni a lemaradásom...

Egy francia barátnőmet látogattam meg, aki kint tanul és kutat. A skót fővárosban, Edinburgh-ban egy kisebb palotában lakik. Már a skót-angol építészet is nagyon érdekes számomra, de Martha (barátnőm) háza meg pláne az volt. Tipkis skót-angol ház, némi ukrán beütéssel. Mivel Martha ukrán gyökerekkel rendelkezik és ápolja is azokat, ezért a helyi ukrán közöséggel is felvette a kapcsolatot és az ő közösség házukban lakik. 
Amerre jártunk: a Királynő palotája, ami ha épp nincsen ott múzeumként is működik - szóval jártunk az ebédlőjében is:) Edinburgh-i vár, Játékmúzeum, Pénzmúzeum, Skót Whisky Múzeum. ez utóbbi egyszerűen zseinális. Nekem ez tetszett legjobban, szóval ha arra jártok ne hagyjátok ki, még akkor sem, ha nem kedvelitek annyir a whisky-t vagy az alkoholt.

Persze ott is kitört az alkotós énem, így egyik nap alapanyag beszerző túrára indultam:) Felfedztem egy textil boltot, ahol több mint félórát eltöltöttem az anyagok szemrevételezésével, nézelődéssel no meg azzal, hogy mit is vegyek:) Végül gombok és skót kockás szalagok mellett döntöttem. 
A másik bolt egy gyöngyös bolt volt: csodás üveg és kerámiagyöngyöket vásároltam ott. Voltak más gyöngyök is, de nekem ezek tetszettek a legjobban;)

Jártunk a skót felföldön is meg Loch Ness-nél is. Nessie, a szörnyet mi sem láttuk, de egyszer még biztos visszatérek skóciába és akkor hátha vele is találkozom.
Az egész utazás nagyon kikapcsolt és feltöltött, mesélhetnék még sok sok sok mindent (mert voltak még izgi dolgok) de inkább mutatok egy pár képet.
A Királynő palotája mellett lévő templom romja

A közeli egyetem, ahol Martha phd-zik
Edinburgh-i kirakat 
Doctors pub
A Skót Whisky Múzeum és én
Kilátás az Edinburgh-i várból
Loch Ness
Katicás pad egy kivárosban

Brüsszel-i kirakat, mert még itt is jártam hazafelé:)

Szerzemények